fbpx

Minden hely betelt ❗ Köszönjük szépen a hatalmas érdeklődést, villámgyorsan beteltek a helyek, több jelentkezőt sajnos nem tudunk fogadni. Ne csüggedj, ha most lemaradtál, mert jövőre újra jelentkezünk.

PÁRIZS REJTÉLYEI

2022.SZEPTEMBER 15-19

Franciaország, Párizs!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email

Forradalom? Divat? Szerelem? Párizs jóval több, mint az Eiffel-torony, a Montmartre és a Notre-Dame: nem csupán a világ legromantikusabb városa, de minden évszakban lezser és stílusos. A francia főváros mindig az élet élvezetére csábít, izgalmas mozaikba rendezve a divat, a kultúra és a gasztronómia legkiemelkedőbb darabjait.

1.NAP/MONTMARTRE

Érkezés a Beauvais reptérre
Transzfer a reptér és a szállás között. Érkezés a szállodába
Reggeli elfogyasztása.

Indulás a Montmartre temetőbe, a temető rengeteg híres és elismert embernek adott végső nyughelyet, itt nyugszik például Charles Fourier (francia filozófus), Jean Lannes (francia katonatiszt), Jacques Rivette (francia filmrendező), Charles-Valentin Alkan (zeneszerző és zongoraművész), Jean Béraud (a párizsi élet festője), akiknek sok más híres személy sírja mellett megtekinthetjük a sírhelyüket a francia művészek sírjai mellett azonban magyar „nagyjaink” sírjaival is találkozhatunk, mint például Kozma József (magyar zeneszerző, a francia sanzon megújító mestere) vagy Rozsda Endre (szürrealista festőművész). Rövid kávé szünet.

Moulin Rouge és a Montmartre báljai Toulouse Lautrec idején /SÉTA/ Toulouse Lautrec (francia festőművész, grafikus és posztimpresszionizmus mestere) Sacré Coeur (vagyis a Szent Szív-bazilika egy párizsi római katolikus templom) és a panorama kilátó meglátogatása Vacsora egy hangulatos Montmartre-i vendéglőben. Szabadidő, séta a Montmarte-on VAGY visszatérés a szállodába.

2.NAP/PÁRIZS

Reggeli után.Indulás az Ile de la Cité-re Sainte-Chapelle/ Királyi kápolna  A palotakápolnát az 1226-ban trónra lépett, majd szentté avatott IX. Lajos francia király (Szent Lajos) építette az egyházi ereklyéi számára. Conciergerie/ Királyi palota + Nagy Francia forradalom börtöne. A Cité-palota ma Conciergerie néven ismert északi épületszárnyának történetében az első jelentős lépés IX. Lajos nevéhez fűződik. A 13. század közepén ő építtette fel a négy ma is álló körtorony legnyugatibb tagját, a Bonbec-tornyot (tour Bonbec). Ennek évszázadokon keresztül rettegett híre volt, falai között folytak ugyanis a kínvallatások.

Rövid kávé szünet, Louvre /tárlatvezetés (a világ egyik legismertebb kiállítóhelye) – A múzeum a gyönyörű és jól ismert üveg piramisával együtt rengeteg sok csodát tartogat minden arra járónak. Érdekesség, hogy a múzeumot először erődítmény céljából építették, majd a 16. században kastély lett belőle, míg végül elnyerte a mai múzeum mivoltát, ami 1793-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Vacsora/Rue de Rivoli
Arc de Triomphe/ Diadaliv (híres párizsi emlékmű) – 1806-ban I. Napóleon császár rendeletet adott ki, amelyben egy, a Grande Armée dicsőségét hirdető diadalív megépítéséről intézkedett. Ezt a grandiózus emlékművet Párizs egyik meghatározó jelképének és a császár ókori Róma iránti rajongása kifejezésének szánták. Királyi Palota – Eredetileg Bíboros Palotának neveztek, mert Richelieu bíboros építtette saját magának. 1624-ben. Később több király lakóhelyéül szolgált, napjainkban az Államtanácsnak ad otthont. A palota belsejében csodás, gondozott park fekszik szökőkúttal, árnyat adó fasorokkal és egy védett árkáddal, ahol főleg régiségboltok és éttermek találhatók. A királyi palota + kertjei Egzotikus párizsi udvarok Séta a Champs-Élysées-n (Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja). Éjszaka: Párizs központjában.

3.NAP/VERSAILLES

Reggeli után. Indulás Versailles-ba A Napkirály-Tükör Terem + Nagy lakosztályok. A Versailles-i kastély egyik leglátogatottabb helyisége a Tükörterem, a „kastély legfényesebb ékszere”.

Ebéd szünet/FAKULTATIV/
Indulás kisvonattal a Trianon palotákba Versailles kertek. A kert fontossága egyenrangú volt a kastély fontosságával. A kertben ünnepségeket tartottak, az ünnepségekhez díszleteket készítettek. A kert, amelynek középpontja a kastély, három részből áll. Az első rész a mai Kis park, amelyet a „Napkirály” apja XIII. Lajos alakíttatott ki. Ezt a területet a hozzá tartozó facsoportokkal együtt egy sétány határolja, amely keresztezi az Apolló medencét. A második rész, a mai Nagy park területe tízszer ekkora. A harmadik rész a vadászterület 6500 hektáros és egész falvak találhatóak benne. Nagy Trianon Palota és az 1921.évi békekötés, 1920. június 4- én a versailles-i palota hatalmas parkjában található Nagy Trianon kastély Cotelle csarnokában írták alá a Magyarországot sújtó békediktátumot.

Kis Trianon Palota és híres lakói Marie Antinette (Franciaország királynője) színháza és tanyája. A színházban egyedülálló módon, működőképesen
maradt fenn a 18. századi színpadi gépezet, még a francia forradalom is megkímélte, mert értéktelennek ítélték.

Vacsora / FAKULTATIV
Esti séta a palota parkjaiban Lully zenéje, kivilágított szökőkutak tűzijáték.
Visszatérés busszal a szállodába. Éjszaka: Párizs központjában.

4.NAP/PÁRIZS

Reggeli után. Indulás a Marais negyedbe A Marais, Párizs korábban arisztokraták által lakott negyede, sokat megőrzött klasszikus és előkelő hangulatából, lakossága azonban ma már igencsak sokszínű.

Musée Carnavalet/ Párizs történeti múzeuma – Az 1880-ban megnyílt Carnavalet a történelem előtti időktől kezdve a francia forradalmon át napjainkig mutatja be Párizs történetét. A csaknem száz kiállítótermet magába foglaló múzeum rendelkezik a legtöbb, több mint 652 ezer műtárggyal Párizsban.

Kis kávé szünet

A Vogézek tere + Victor Hugo háza
(az egyik leghíresebb francia író). Indulás a Fragonard parfüm múzeumba Fragonard parfüm múzeum Érdekes betekinteni a parfümkészítés különböző fázisaiba, megismerni a szaktudás rejtelmeit és az alapanyagokat. A Fragonard parfümgyár a parfüm születését egészen az első lépésektől az utolsókig bemutatja: alapanyagok termesztése, begyűjtése, lepárlás, érlelés, tesztelés, név választás, csomagolás és persze a próba folyamata. La Fayette áruház + tetőkilátó (több mint 30 saját áruházzal rendelkezik)

Vacsora/Rue de Rivoli/FAKULTATIV Hajókázás a Szajnán (1 óra) Éjszaka: Párizs központjában.

5.NAP/Hétfő

Reggelink után, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Családi utazást esetleg nyaralást tervez? Nézzen körbe családbarát ajánlataink között. Válogatott útjainkon garantáltan minden korosztály megtalálja a számára leginkább megfelelő programot, a legkisebbek éppúgy mint a felnőtt utazók.

Kihagyhatatlan!

BIHARI MÁRTA

A HEDON 22 év tapasztalattal állítja össze utazási ajánlatait. Válogasson külföldi utazások, all inclusive nyaralások, belföldi ajánlatok, wellness hétvége ajánlatok széles választékából.

Az ár tartalmazza:

István Szirbek, Idegenvezetőnk!

 Párizsban élő művészettörténész. Aki Sornonne-Paris IV egyetemen a művészettörténet-régészet szakon végzett. Ugyan itt művészettörténetet tanított az egyetemen.

Fogadjátok és hallgassátok szeretettel! Alig várjuk, hogy közösen sétálhassunk Önökkel Párizs utcáin. Fantasztikus program!!!! 

Az ár nem tartalmazza:

Foglaljon!

Részvételi díj:
589 euró/fő, MOST

619 euró/fő, helyett.

Előfoglalási kedvezmény! Augusztus 31-ig! 

 

Meg fog lepődni, milyen könnyű…

Minőség

Felelősséget vállalunk, szolgáltatásainkért..

Szolgáltatás

Mindig rendelkezésére állunk.

Megbízhatóság

Mindenre gondoltunk.

KERESSEN BENNÜNKET!