fbpx

Párizs és a nők!

2022.10.14
Párizs, a fény városa.

Párizs

Jóval több, mint az Eiffel-torony!

445€

Hotel 3* Párizs központjában
5 nap /4 éjszaka

 

A francia főváros
a világ egyik
legszebb városa!

1. nap

Érkezés a Paris-Beauvais reptérre, majd transzferrel megérkezés a szállodához, ahol elfogyasztjuk a reggelinket

Indulás a Père-Lachaise temetőbe, ahol sétát teszünk és találkozunk a temető híres női lakóival.

“Szerelem, intrika és művészet nagyjai: Éloïse, Edith Piaf, Simon Signoret……!”

Párizs legnagyobb temetője, a Père-Lachaise a világ egyik leghíresebbje. 48 hektáros területén olyan híres emberek alusszák örök álmukat, mint Frédéric Chopin zeneszerző, Eugène Delacroix festő, Jim Morrison zenész, Édith Piaf énekesnő, Oscar Wilde író, Molière drámaíró, Amedeo Modigliani festő vagy éppen La Fontaine író.

Séta a Montmartre-on. Sacre-Coeur templom meglátogatása

“Bálok és lányok, kabaré és humor és szerelem, a szent hegy és művészei és múzsáik!”

A montmartri temető (Cimetiére de Montmartre) sok híres ember nyughelye. Itt van eltemetve például Adolphe Sax (1814-1894), a szaxofon feltalálója, Jacques Offenbach (1819-1880) zeneszerző, Hector Berlioz, az író ifj. Alexander Dumas, Heinrich Heine és bizony Stendhal is.         

Vacsora (fakultatív)

Szabadidő a Montmartre-on

Éjszaka: Hotel ***Párizs központ

2. nap

Reggeli után indulás az Ile de la Cité-re

A Cité-sziget vagy Ile de la Cité a francia főváros, Párizs központi részén, a Szajnán található természetes sziget. A közúti forgalmi dugókkal kevésbé terhelt Cité az itt található Notre-Dame-székesegyháznak és némiképp megőrzött történeti hangulatának köszönhetően a francia fővárost felkereső turisták egyik legkedveltebb célpontja az Eiffel-torony, a Louvre és a Diadalív mellett.

Megtekintjük a híres Párizsi Notre-Dame épületét

Szűz Mária a Notre-Dame templomok szentje!” 

Az Ile de la Cité-n, a Szajna partján található székesegyház története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. A Notre Dame-nak nevezett templom alapkövének letétele III. Sándor pápa nevéhez fűződik. A hatalmas, gótikus stílusú templom évszázadokon keresztül készült. Több építész dolgozott rajta és a korábban itt található ókori Szent István székesegyház terveit használták.

Mivel a templom tetőszerkezete két éve leégett és folynak, a felújítási munkálatok a székesegyházat valószínűleg csak kivülről csodálhatjuk meg. csodáljuk meg.

Sainte-Chapelle megismerése

“A gótika csodája: Szent Lajos és az édesanyja tanítása!”

-A Sainte-Chapelle-t Párizs és a világ egyik legszebb belső terű egyházi épületének tartják, különösen figyelemre méltóak rózsaablakai (melyek nagy része még az eredeti, 13. századi), és színesüveg-táblái, melyeket a világon a legszebbek. Érdemes napsütésben idelátogatni, amikor a Nap színes fényjátékot játszik az ablakokkal, ami emlékezetes látvány.

Conciergerie meglátogatása

“Bálok és lányok, kabaré és humor és szerelem, a szent hegy és művészei és múzsáik!”

Az Ile de la Cite nyugati részén fekvő La Conciergerie egy híres franciaországi épület, amely a középkorból a francia forradalom és a mai napig tartó történelem alatt áll. Bár az épület egyes részei felújításra kerültek, más részek, mint a férfiak csarnoka és a női udvar, még mindig az ősi középkori dicsőségüket tartják fenn.

Szintén a Caesar-torony, az ezüst torony és a Bonbec-torony áll.

Ebéd lehetőség a latin negyedben (fakultatív)

a Panthéon, ami eredetileg templomnak készült, a súlyos betegségéből felépülő  Lajos francia királyutasítására, Párizs védőszentjének, Szent Genovévának a tiszteletére. A munkálatok 1758-ban kezdődtek az udvari építész, Jacques Soufflot irányításával. Anyagi gondok miatt az építmény csak XVI. Lajos idejében, 1790-ben készült el.

“A francia történelemképekben, és a híres franciák sírjai!”

Séta a Szajna parton

Vacsora

indulás a Louvre múzeumba, ahol idegenvezetőnk

“Nők és a szerelem a múzeum remekműveiben!” címmel tart tárlatvezetést.

 A párizsi Louvre múzeum a világ legnagyobb és talán leghíresebb múzeuma, melyre megéri sok időt fordítani és elmerülni a művészet világában. Látványos üvegpiramisa alatt megszámlálhatatlan kincseket rejt a világ minden tájáról.

Visszatérés a szállodába

Éjszaka: Hotel ***Párizs központ

3. nap

Reggeli után indulás Arc de Triomphe / a Nagy Diadalív

“Bonaparte Napoléon feleségének ajándéka, a nők szerepe a Diadalív történetében!”

A Diadalív egy hatalmas kör kezepén foglal helyet, ez a Place de l’Étoile. Tizenkét sugárút ágazik ki a térből, mint a Champs-Élysées is. Ez az a sugárút, amelyen minden év július 14-én a katonai parádé kerül megrendezésre.

Ebédszünet

Indulás Versailles városába

A Versailles- kastély meglátogatása és a Nagy Lakosztályok vizitje

A Versailles palota az történelmi emlékmű a francia monarchia jelképe. Valóban, Franciaország XIV., XV. és XVI. Lajos királyainak rezidenciája volt. 30 évig osztályozva Világörökség, a versailles-i palota a francia művészet egyik legkiválóbb eredménye.

Vacsora lehetőség

Esti séta a Versailles- palota kertjeiben, ahol minden szökőkút működik, Lully zanéje és a hirtelen anekdoták tömkelege… tűzijáték a Napkirály kertjében.

Indulás a szállodába

Éjszaka: Hotel ***Párizs központ

4.nap

a reggeli órákban az Eiffel torony megcsodálása

Párizs leghíresebb és leglátogatottabb műemléke a híres Eiffel-torony, melyet Sauvestre építész és a mérnök zseni Gustave Eiffel tervezett. 1889-ben fejezték be építését, az akkori világkiállításra. Kezdetben a legtöbb párizsi lakosnak és vezetőnek nem tetszett a hatalmas, modern, fém építmény, időbe került míg elfogadták, sőt megszerették. Manapság már azonban Párizs alapvető műemlékének számít.

Fakultatív programlehetőségek:

Eiffel torony emeletének megmászása

Défense/ a modern Párizs, vagyis a modern város ahol szabadtéri szobor-parkokat és Parizs modern arcát tekintjük meg egy sétával egybekötve. – Párizs modern korszaka az 1789-ben kitört nagy francia forradalom eseményeivel indul és átölel több mint két, történelmében és művészeti alkotásaiban szinte elmondhatatlanul gazdag évszázadot. Az utazás elsődleges célja, ezen események és emlékek megismerése és megértése. A kör utazásaira jellemzően, a tanulás és a felfedezés örömén túl nagyon fontos hogy jól szórakozzunk, élvezzük egymás és a város társaságát. Most sem engedjük meg magunknak, hogy “átlagturistaként” kívülről szemléljük az eseményeket! Fontos, hogy “megéljük” azokat az igazán fantasztikus pillanatokat, amelyeket Párizs csak azoknak kínál, akik valóban keresik titkait! Indulás a Szajnához, ahol egy kis hajókázáson veszünk részt

La Fayette áruház

 A Galeries Lafayette utolsóként jött létre a híres, a 19. századi francia áruházak közül: megszületését egy fiatal elzászinak, Théophile Badernak köszönheti, aki először a párizsi Lafayette utcában nyitott egy parányi, alig három méter széles boltocskát (innen származik a név is), majd pedig 1900-ban “beugrott a mélybe”, s boltját jócskán megnagyobbítva átköltözött az áruház mai helyére, az elegáns Haussmann-sugárút mellé.

Indulás a Fragonard párfüm múzeumba

A múzeum egyik részében a parfüm több mint 3000 évre visszanyúló történetét ismerhetjük meg. Itt található egy “parfüm orgona”, mely bemutatja a illatpiramist és az 1200 tárgyat felsorakoztató vitrineket. A múzeum másik részében kivételes parfümös üvegek gyűjteménye található az ókori Egyiptomból egészen a 20. századig. Szintúgy megcsodálhatjuk a parfüm címkék gyűjteményét is, melynek széles választéka lenyűgöző.  “A Hölgyek ezer illata”

 

A párizsi Opéra megtekintése – A Fantom Operája!

“A francia Opera és a múzsái.”

Visszatérés a szállodába

Esti kikapcsolódás, Szajna parti séta

5. nap

Korai indulás, transzfer a Beauvais repülőtérre, hazautazás.

Párizs

Párizs a művészetek, a divat fővárosa. Lépten, nyomon felelevenedik a történelem, építészeti remekművekbe botlunk és minden alkalommal közelebb érezzük magunkhoz.

a mi ígéretünk:

  Elhelyezés: 5 nap/ 4 éjszaka szállás 3*-os szállodában Párizs központi részén

Utazás: repülővel. A díj 1 db kézipoggyász árát tartalmazza.

Ellátás: 4 reggeli

magyar idegenvezető – művészettörténész személyében

Meg fog lepődni, milyen könnyű…

Minőség

Felelősséget vállalunk, szolgáltatásainkért.

Szolgáltatás

Mindig rendelkezésére állunk.

Megbízhatóság

Mindenre gondoltunk.


Foglalási űrlap