fbpx

LOIRE MENTI CSODÁK!

5 nap/4 éjszaka-REPÜLŐVEL
2022

nap
óra
perc
másodperc

-LOIRE MENTI CSODÁK-

A sziklaszirteken álmosan nyújtózó középkori várak, a francia kertek mélyén megbúvó reneszánsz kastélyok és híres apátságok, turisták tömegeit kápráztatják el az év minden napján.

1. nap.

A reggeli órákban megérkezünk a közvetlenül a menetrend szerinti járattal Beauvais reptérre, ahonnan azonnal el is indulunk az első programunkra, amelyre Chambord városában kerül sor.

Az első igazi látnivalóra már az első napunkon sor kerül, amikor megtekintjük a Chambord-i kastélyt, amely a Loire vidék legnagyobb váraként van számon tartva és amelynek építését Ferencz király rendelte el. A kastély nem csak azért különleges, mert festői természet veszi körül, amelyben szarvasok, őzek és más vadállatok is élnek vagy, mert a várban gazdag képgyűjtemény, díszes bútorok és színház is található. Ezek mellett itt játszódott a híres Disney mese, a Szépség és a Szörnyeteg egyik jelenete. Itt mutatták be a híres Moliere író drámáját a Gömböc úr és Az úrhatnám polgár című műveit. A kastély megismerése után elindulunk Blois-ba, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt, amely során kicsit betekintést nyerhetünk a városka életvitelébe és szépségeibe. A városkában városnézés során vacsorára is szakíthatunk időt, melynek során a hamisítatlan francia gasztronómiába kóstolhatunk bele. Az este beköszöntével még mindig tartogat érdekességeket nekünk Blois városa, hiszen itt is találunk egy kastélyt, a Blois-i kastélyt, amely kihagyhatatlan élményeket ígér. A kastély ugyanis nem csak a reneszánsz világot tárja a szemünk elé, de itt egy nagyon különleges dolgot is láthatunk, hiszen esténként a kastély falai „életre kelnek” és hang- és fényjátékok ölelik körbe a kastélyt, visszarepítve bennünket a történelmi időkbe. Az izgalmas nap után transzferünkkel eljutunk a szállodánkig, majd itt kipihenjük az utazás fáradalmakat.

2. nap.

Reggel, már újult erővel vetjük bele magunkat a Loire völgyének csodáiba. Ismét felkeressük a Blois-i kastélyt, amelyet most már nem csak esti pompájában, de nappali mivoltában is körbe járunk és megcsodálhatunk.

Egy kis szabad idő után szinte azonnal el is indulunk újabb úticélunk felé, Amboise-ba, ahol egy másik gyönyörű kastéllyal ismerkedhetünk meg, az Amboise kastéllyal. A kastély kiemelkedő történelmi helyszín, hiszen otthont adott a királyi udvarnak VIII. Károly és I. Ferenc idejében. A reneszánsz idején számos irodalmi és művészeti személyiség látogatta a kastélyt, mint például Leonardo da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik. Ezt követően még mindig Leonardo da Vinci nyomában maradunk, hiszen meglátogatjuk a művész házát, a Clos Lucé kastélyt, amely egyedi, rózsaszín téglákból épült elegáns homlokzatáról is ismert. A délután folyamán ismét autóbuszba ülünk és célba vesszük Villandry városát, ahol a szállásunkat is elfoglaljuk.

3. nap.

Reggeli órákban elindulunk Langeais városába, ahol megtekintjük Langeais várát, amely a jelenlegi formáját pont 1465 és 1467 között, a százéves háború alatt nyerte el, hiszen az előző vár már az az előtt összedőlt.

Kis szabadidő, kávé szünet után ismét elindulunk egy újabb mesébe illő vár fele, amely a Azay-le-Rideau-i kastély lesz, amely az Indre folyó egy szigetén épült, és különlegessége, hogy nagy része cölöpökön áll a víz fölött. A kastély megismerése után szabadidő keretein belül rövid sétát tehetünk a kastély körüli parkban.
Visszaindulunk Villandry-ba, ahol szintén szebbnél szebb, művészetnek számító parkokkal találhatjuk magunkat szembe, amelyeket most közelebbről is megtekintünk. A parkok színes virágokkal, különböző formákra vágott bokrokkal, fákkal, tavakkal és szökőkutakkal kápráztatnak el bennünket. Az este folyamán borkóstolón vehetünk részt, ezzel kicsit közelebb kerülve a méltán híres francia borok megismeréséhez.

4. nap.

Az újabb nap egy újabb mesébe illő vár felfedezésével kezdődik, amely nem más, mint a Chinon-i vár, amelynek városközpontja akár egy középkorban játszódó film díszlete is lehetne.

 A város fontos kegyhely, hiszen Franciaország egyik fontos alakja, az „orléans-i szűz” (Szent Johanna) Chinon várában győzte meg az akkori trónörököst, a későbbi VII. Károlyt, hogy bízza rá a hadseregét. Nem sokkal később ugyanez a Szent Johanna sikeresen kiűzte az angolokat Franciaországból. Rövid szabadidő után elindulunk megismerkedni Fontevraud-i apátsággal, amely a kettős kolostorok egyike a világon, azaz férfiak és nők is voltak a kolostoron belül, de természetesen mindkét nemnek megvolt a maga helye. Fontevraud apátsága arról is híres, hogy itt nevelték a legnemesebb családok leánygyermekeit. Ezt követően Saumur vára felé vesszük az irányt, amelyet úgy is emlegetnek, hogy a vár, amely még ma is úgy néz ki, mint a középkorban. Jelenleg a város lovas hagyományaival a Saumur kastély ad otthont a lovas múzeumnak is. A kastély egy börtön, és őrtornyot, és otthont ad a Musée de la figura-Joue, a nagyon régi játékok és figurák a katonák, a francia királyok és bohócok gyűjteményének. A várban egy borkóstolón is részt vehetünk.

5. NAP.

Utolsó napunk sem maradhat látványosságok nélkül, így reggel búcsút veszünk Villandry városának és elindulunk a Chenonceau kastély irányába.

A kastély a “nők kastélyának” is szokták hívni, mert irányítói gyakran nők voltak. A háborúk alatt mindig béke volt a falai közt, nagyban a hölgyek védőkezeinek köszönhetően. Sokak
szerint a legszebb Loire-menti kastélyt úrnői sok évszázadon át alakították fényűző palotává. „Hölgyek kastélyaként” is ismert épület egyedülállónépítészettel, műalkotások elragadó gyűjteményével, elegáns barokk kertekkel és 2018 júniusa óta egy modern kerttel is büszkélkedhet. Még Chenonceau városában maradva egy ebéd kíséretében lehetőségünk
van egy gyors borkostolón részt venni. A délután folyamán látogatást teszünk a Chartres katedrálisnál, vagy más, talán ismertebb nevén a Notre Dame katedrálisnál. A padlón ma is megtalálható az 1205-ből származó labirintus, amelyet a szerzetesek elmélkedésre használtak, miközben végigsétáltak rajta. A katedrális másik kiemelkedő látványossága a XII. és XIII. századból származó színes üvegablakok, amelyek túlélték a történelem viharait és ellenálltak az időnek. A késő délutáni órákhoz közeledve transzferünk segítségével eljutunk a Beauvais reptérre, ahonnan búcsút intve Franciaországnak elindulunk haza.

Részvételi díj:
785 euró/fő

Előfoglalási kedvezmény! 3-ig! 785 euró/fő, helyett Ár: 699 euró/fő

KÉRD EGYEDI AJÁNLATUNKAT!

    Keresés

        Hedonexpress