fbpx

LOIRE MENTI CSODÁK

2023. augusztus 4 – 13  (10 nap / 9 éjszaka)

Székelyudvarhelyről – Repülővel!
Facebook
Email

Az út, ami megváltoztatja az életed!

Párizs egy olyan város, amely magában hordozza az élet örömét és a szépségét, amely minden évszakban lenyűgöző. Az Eiffel-torony, a Montmartre és a Notre-Dame ugyan ikonikus helyszínek, de Párizs ennél sokkal többet nyújt. A város romantikája mellett lezser és stílusos atmoszférája mindenkit magával ragad. A francia főváros mindig az élet élvezetére csábít, izgalmas mozaikba rendezve a divat, a kultúra és a gasztronómia legkiemelkedőbb darabjait.

Szeretnéd végre elégedetten, boldogan élni az életed?

 • A Párizstól kevesebb mint 2 órára található Blois ideális kiindulópont a Loire-völgye felfedezéséhez. A térség klímájának és az olasz reneszánsz hatásoknak köszönhetően a francia uralkodók lenyűgöző kastélyokat építettek a Loire folyó mentén. A Loire manapság az egyetlen természetes folyó Európában. A Loire-völgye 2000 óta az UNESCO által jegyzett világörökség része. Olyan híres és nagy hatással bíró személyek hagytak itt nyomot, mint a francia királyok és királynék, Szent Márton püspök, Leonardo da Vinci vagy Descartes, Balzac és Rabelais. A korszak építészeti gazdagságát pedig tökéletesen illusztrálják az impozáns erődök és a Reneszánsz emlékeket őrző kastélyok, mint Amboise, Clos Lucé, Chenonceau…

Gyere velünk, és mindez valósággá válik!

PROGRAM:

1. nap /2023. 08. 04. péntek:

 • A korai hajnali órákban, elindulunk utunkra a Bukaresti repülőtérről, melynek célja Párizs, a világ egyik legromantikusabb és izgalmasabb városa.
 • A Párizsba való érkezésünk után autóbuszra ülünk, amivel az egész utazás során körbejárjuk majd a varázslatosabbnál varázslatosabb kastélyokat és látnivalókat.
 • Első úticélunk Germigny-des-Prés településére vezet. A város főképp templomáról ismert, melyet még Nagy Károly idején a szomszédos Saint-Benoit apátja, Théodulf építtetett magának, elmélkedése és imádkozása céljából. Théodulf apát egyébként a császár barátja és tanácsadója volt.
 • Ezt követően átutazunk Saint-Benoit-sur-Loire településre, ahol kicsit betekintést nyerünk az itt élő emberek életébe és mindennapjaiba.
 • Kis ebédre (fakultatív) szánt szabadidő után ismét útnak indulunk Sully-sur-Loire-ba, itt is megismerkedünk a várossal és annak látnivalóival.
 • Ezt követően indulás Blois-ba. Rengeteg érdekességet rejt a város, hiszen itt is találjuk a Blois-i kastélyt is.
 • Az este folyamán elfoglaljuk szállásunkat Blois-ban (Hotel De France Et De Guise) és vacsorára (fakultatív) is lesz alkalmunk.

2. nap /2023. 08. 05. szombat:

 • Reggelink után ismét buszra szállunk és indulunk Bourges-ba, ahol megtekintjük és megismerjük a Bourges katedrálist és annak kriptáját. Építészeti szempontból az épület figyelemre méltó mind a harmonikus arányai miatt, amelyek a kialakítás egységességéhez kapcsolódnak, mind a timpanonok, szobrok és ólomüveg ablakok minősége miatt. Különösen abban különbözik az akkori többi nagy katedrálistól, hogy teljesen új keresést folytat az egységes belső tér iránt.
 • Egy kis ebédszünet (fakultatív) után megtekintjük a Jacques Coeur Palotát, amely egy nagy szállodarész, amelyet Jacques Coeur épített magának és családjának Bourges-ban, Franciaországban. A pompás stílusban épült és díszített, széles körben a 15. századi francia polgári építészet egyik legkiemelkedőbb példájaként tartják számon.
 • Sétára indulunk a városban, ahol kicsit betekintést nyerhetünk a helyi élet szokásaiba és a mindennapokba.
 • A késő délutáni órákban visszatérünk Blois-ba, ahol vacsorázhatunk (fakultatív), majd megtekintjük a híres fény és hangjátékot a Blois-i kastély kertjében.
 • Estére visszamegyünk a szállodába (Hotel De France Et De Guise), és kipihenjük a napi fáradalmakat!

3. nap /2023. 08. 06. vasárnap:

 • Reggelink elfogyasztása után betekintést nyerünk a Blois Kastélyba, amely kihagyhatatlan élményeket ígér. A kastély ugyanis nem csak a reneszánsz világot tárja a szemünk elé, de itt egy nagyon különleges dolgot is láthatunk, hiszen esténként a kastély falai „életre kelnek” és hang- és fényjátékok ölelik körbe a kastélyt, visszarepítve bennünket a történelmi időkbe.
 • Egy kis szabad idő után (ebéd – fakultatív) szinte azonnal el is indulunk újabb úticélunk felé, Chambord-ba, ahol egy másik gyönyörű kastéllyal ismerkedhetünk meg, a Chambord kastélyt, amely a Loire vidék legnagyobb váraként van számon tartva és amelynek építését Ferencz király rendelte el. A kastély nem csak azért különleges, mert festői természet veszi körül, amelyben szarvasok, őzek és más vadállatok is élnek vagy, mert a várban gazdag képgyűjtemény, díszes bútorok és színház is található.
 • Indulás a szállásunkra Villandry-ba, ahol érkezésünk után el is foglaljuk a szállásunkat (Cheval Rouge) és vacsorára is lehetőségünk adódik (fakultatív).

4. nap /2023. 08. 07. hétfő:

 • Reggeli után indulás Langeais-ba, ahol megtekintjük Langeais várát, amely a jelenlegi formáját pont 1465 és 1467 között, a százéves háború alatt nyerte el, hiszen az előző vár már az az előtt összedőlt.
 • Ezután tovább haladunk Azay-le- Rideau-ba.
 • Ebédszünet (fakultatív) után megnézzük a Azay-le-Rideau Kastélyt. A várkastély egyszerre pompás francia kastély és bájos olasz palota. A monumentális lépcsőház és a sok szoborral díszített olaszos dekoráció a látványosság. A kastély homlokzata tükröződik benne – gyönyörű látvány.
 • Ezután autóbuszunkkal indulunk Villandry-ba, ahol a Villandry Kastélyt és annak kertjeit tekintjük meg. A kastély csodálatos kertje miatt emelkedik ki a többi Loire- menti látványosság közül. Joachim Carvallo, a fiatal spanyol orvos 1893-ban érkezett Franciaországba, majd évekkel később feleségével együtt megvalósították életük nagy álmát: a Villandry kastélyt választották otthonuknak. Ezt követően alakították ki a kastély világhírű kertjeit.
 • Az esti órákban borkóstolón veszünk részt, ahol a híres Loire menti borokat kóstolhatjuk meg. Elfoglaljuk szállásunkat (Cheval Rouge).

5. nap /2023. 08. 08. kedd!

 • Reggeli után indulás Amboise-ba, ahol egy másik gyönyörű kastéllyal ismerkedhetünk meg, az Amboise kastéllyal és Leonardo da Vinci sírjával. A kastély kiemelkedő történelmi helyszín, hiszen otthont adott a királyi udvarnak VIII. Károly és I. Ferenc idejében. A reneszánsz idején számos irodalmi és művészeti személyiség látogatta a kastélyt, mint például Leonardo
  da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik.
 • Kis kávé vagy ebédszünet (fakultatív) után indulás Clos Lucé-be, ahol Leonardo da Vinci nyomába indulunk, hiszen meglátogatjuk a művész házát, a Clos Lucé kastélyt, amely egyedi, rózsaszín téglákból épült elegáns homlokzatáról is ismert. Itt megtekintjük a művész házát, annak parkjait, valamit az művész találmányira is néhány pillantást vethetünk.
 • Ezt követően azonnal haladunk is tovább Chenonceaux-ba, ahol a Chenonceau kastélyt és parkjait. A kastélyt a „nők kastélyának” is szokták hívni, mert irányítói gyakran nők voltak. A háborúk alatt mindig béke volt a falai közt, nagyban a hölgyek védőkezeinek köszönhetően.
 • Gyors kitérőt téve vetünk egy pár pillantást a Chaumont-sur-Loire kastélyra (kívülről tekintjük meg). A Loire folyó fölé magasodó területen fekszik, mint egy kilátóból, innen nyílik az egyik legszebb panoráma a folyóra.
  Építészetét a gótikára jellemző védelmi funkció, és a reneszánsz életszeretete határozza meg.
 • A pihenő után újabb borkóstolón veszünk részt a Chenonceaux kastélyának pincéjében.
 • A késő délután folyamán visszatérünk Villandry-ba, ahol vacsorával (fakultatív) zárjuk az estét és aszállásunkon (Cheval Rouge) kipihenjük az utazások fáradalmait.

Új emberként fogsz hazatérni, más szemmel nézel majd a világra!

 • Itt megszabadulsz mindentől, ami a lelkedet nyomja.
 • Le rakhatsz minden olyan érzést, ami hátráltatott az utadon.
 • Amikor nap végére azt gondolod, hogy életed egyik legfantasztikusabb napja volt a mai, ezt nem lehet már fokozni, de másnap a Hedonnak mégis sikerül! Minden nap! 

 

6. nap /2023. 08. 09. szerda:

 • Reggelink után autóbuszunkkal indulunk Chinon-ba, a hol a Chinon kastélyt tekintjük meg, melynek városközpontja akár egy középkorban játszódó film díszlete is lehetne. Akár annak a filmnek, amely a franciák egyik legnagyobb nemzeti hősének állítana emléket. A város ugyanis fontos kegyhely, hiszen az
  „orléans-i szűz” Chinon várában győzte meg az akkori trónörököst- a későbbi VII. Károlyt, hogy bízza rá a hadseregét.
 • Egy gyors ebédszünet után (fakultatív) indulunk Fontavraud- ba, ahol a Fontavraudi apátságot, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. A 12. század végén itt temették el II. Henrik angol királyt, feleségét Aquitániai Eleonort és fiukat, Oroszlánszívű Richárd királyt.

 • Ezt követően megyünk Saumur-ba, ahol a Saumuri kastélyt látogatjuk meg. A négy toronnyal, számos erkéllyel, lépcsőházzal és szoborral rendelkező épület ma múzeum. A „Musée des arts decoratifs” bútoroknak és faliszőnyegeknek ad otthont, a „Musée de cheval” pedig Saumur lovasvárossá válásának történetét meséli el.
 • A késő délutáni órákban indulunk vissza Villandry-ba, ahol ismét vacsorázunk (fakultatív) és nyugovóra térünk a szállásunkon (Cheval Rouge)!

7. nap /2023. 08. 10. csütörtök:

 • Reggeli után indulunk Fontainebleau-ba, ahol a Fontainebleau kastélyt tekintjük meg. A kastély hét évszázadon keresztül a francia királyi család lakhelye volt. Minden lakója – I. Ferenctől Bonaparte Napóleonig – rajta hagyta a kézjegyét.
 • Innen tovább folytatva az utunkat megyünk Vaux le- Vicomte-ba, ahol szintén az ottani kastélyt, a Vaux-le- Vicomte Kastélyt tekintjük meg (kívülről tekintjük meg). Ez a dicsőséges, hatalmas kastély, amely saját lenyűgöző vidékén
  áll Párizs délkeleti részén Melun közelében. A meleg sárga kőből épült, Louis le Vau építész tervezte a bájos, politikailag értelmes Nicolas Fouquet (1615-1680), a francia XIV. Lajos hatalmas főfelügyelője. Ma a De
  Vogüé család tulajdonában van és működik.

 • Ezt követően elindulunk Párizsba, a francia fővárosba, ami talán mindenki számára a legismertebb és legjobban látni kívánt város mind közül.
 • Itt megnézzük először a Montparnasse torony 56 emeletes épületet. Panoráma kilátás a fények városára! – Ez az első irodaház, amelyet a belvárosban építettek és Az 1973-as beiktatásakor nagy vitát váltott ki, mivel a párizsiak úgy vélték, hogy ütközik a környezet klasszikus stílusával, amelyben található. Az épület azonban a mai napig a helyén marad, és a lakók hozzászoktak a jelenlétéhez.
 • Este vacsora (fakultatív) lehetőség, majd ezt követően hajókázáson veszünk részt a Szajnán. Este elfoglaljuk a szállásunkat (Hotel Belta).

8. nap /2023. 08. 11. péntek:

 • Reggelink elfogyasztása után indulunk a Rodin múzeumba. Az évente 700 ezer látogatót – 80 százalékban külföldit – fogadó épület renoválását követően a 18 teremben kiállított közel 600 alkotást a korábbiaktól teljesen eltérő, új koncepció szerint mutatja be a múzeum. A szobrok és a látogató közti közvetlen kapcsolat megtalálása volt a cél, a palotát körülölelő park hangulatának bevonásával. A parkban vannak kiállítva Rodin olyan híres alkotásai, mint a Gondolkodó, a Pokol kapuja vagy a Calais-i polgárok.
 • Ebédszünet után (fakultatív) indulunk az Indivídusokhoz, ahol Napoleon sírját is megtekintjük. Az Indivídusok főépületében van Musée de l’Armée (hadtörténeti múzeum), a Musée des Plans-Reliefs (katonai modellek múzeuma), a Historial Charles de Gaulle (de Gaulle életútját bemutató múzeum) és nagy francia háborús hősöknek a síremléke, köztük a leghíresebb Bonaparte Napóleon.
 • Ezt követően megtekintjük a Királyi Palotát és ennek kertjeit. A palota több
  király lakóhelyéül szolgált, napjainkban az Államtanácsnak ad otthont. A palota belsejében csodás, gondozott park fekszik szökőkúttal, árnyat adó fasorokkal és egy védett árkáddal, ahol főleg régiségboltok és éttermek találhatók.
 • Este vacsorára lesz lehetőségünk (fakultatív), majd ezt követően megnézzük
  még egy séta keretében az Arc de Triomphe-ot, vagyis a Diadalívet, amely I.
  Napóleon császár és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdeti a
  Champs-Élysées végpontján, valamint kis sétát teszük a Champs Élysées, vagyis Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútján. Este vissza térünk a szállodánkba (Hotel Belta)!

9. nap /2023. 08. 12. szombat:

 • Reggeli után újra buszra ülünk és elindulunk Versailles-ba, ahol a Versailles palotát ismerjük meg közelebbről. A Versailles-i Kastély egyszerre királyi rezidencia, történelmi múzeum és nemzeti palota is. Itt a Nagy lakosztályokat lesz szerencsénk megtekinteni.
 • Kis ebédszünet után megnézzük a Versailles palota kertjében is helyet kapó Trianon palotákat. Két palota
  kap helyet, a Nagy- és a Kis-Trianon palota. Ezek közül a Nagy-Trianon kastélyban írták alá 1920. június 4-én az első világháborúban vesztes Magyarország új határait felrajzoló és jogfosztó békeszerződést. Ezt a termet meg is nézzük személyesen is.
 • Vacsora lehetőség (fakultatív), amely után sétát teszünk a palota kertjeiben, ahol megcsodáljuk a csodás szökőkutakat, valamint itt egy tűzijátékot is megtekinthetünk, majd egy szépséges tűzijáték kíséretében is megcsodálhatjuk a kastélyt. Az este folyamán visszatérünk a szállásunkra Párizsban (Hotel Belta).

10. nap /2023. 08. 13. vasárnap:

 • Utolsó napunkon is elfogyasztjuk a már jól megszokott reggelinket, majd indulunk a Montmartre-ra, ahol séta közben ismerjük meg a negyed szépségeit. A Montmartre negyed bohém festőiről, kávéházairól és
  kabaréiról, meg természetesen a Párizs fölé magasodó Sacré Coeur (Szent Szív) katedrálisról híres. Itt található többek közt a Moulin Rouge is.
 • A sétánk után egy ebédszünettel (fakultatív) egybekötött kis pihenőt tartunk, majd indulunk is tovább a Fantom Operájához.
 • Megtekintjünk az Opéra Garnier, amely nevét tervezőjéről, Charler Garnier francia építészről kapta. Méretei hatalmasok: alapterülete 11 000 négyzetméter, 2200 nézőt tud befogadni egyszerre.
 • Az operát követően átsétálunk a Fragonard parfüm múzeumhoz.
  A Fragonard parfümgyár a parfüm születését egészen az első lépésektől az utolsókig bemutatja: alapanyagok termesztése, begyűjtése, lepárlás, érlelés, tesztelés, névválasztás, csomagolás és persze a próba folyamata.
 • Utolsó látnivalóként megtekintjük a Lafayette áruházat, ahol akár egy kis bevásárlásra is időt szánhatunk. A Galeries Lafayette Franciaországban több mint 30 saját áruházzal rendelkezik, de kilépett a világpiacra is: a világ több nagyvárosában nyitott boltokat. Jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a közvéleménykutatások szerint a franciák 77 százaléka úgy véli: a
  Galeries Lafayette immár a francia nemzet kulturális örökségének részét alkotja.

Az utazásunk során eltöltött felejthetetlen napok után a délutáni órákban az autóbuszunkkal a Beauvais repülőtérre indulunk, hogy elérjük hazafelé tartó járatunkat, amely Bukarestbe szállít bennünket. A város elbűvölő atmoszférája és élményeinek gazdagsága azonban még mindig velünk van, és az emlékei visszakísérnek minket a hazafelé vezető úton.

Az autóbuszunk haladása közben elcsendesedünk, és visszaemlékezünk az élményekre, melyeket az elmúlt napokban tapasztaltunk. A szemet gyönyörködtető kastélyok és paloták, a mesés múzeumok, a hangulatos kávézók és az ínycsiklandó ételek varázslatos világa mind felidéződik bennünk. És bár nehéz elhagyni Párizs ezt a különleges helyét, a tudat, hogy életünknek ez a kalandos fejezete véget ért, ugyanúgy tele van boldogsággal és elégedettséggel.

Ahogy megérkezünk a repülőtérre, az autóbuszunkból kiszállva, megtölt minket az izgalom és a várakozás a hazafelé vezető utazás miatt. Ugyanakkor tudatában vagyunk annak is, hogy ez az utazás örökre az emlékeinkben marad, és soha nem fogunk elfelejteni minden azt a varázslatot és kalandot, amit Párizs nyújtott számunkra.

IDEGENVEZETŐ

 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető. MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐNK !
 • Tapasztald meg ezt a csodát tapasztalt, franciául beszélő magyar idegenvezetőnk kíséretében! Szirbek István, Párizsban élő művészettörténész.

Kihagyhatatlan!

BIHARI MÁRTA

A HEDON 23 év tapasztalattal állítja össze utazási ajánlatait. Válogasson külföldi utazások, all inclusive nyaralások, belföldi ajánlatok, wellness hétvége ajánlatok széles választékából.

Ha szeretnél egy felejthetetlen utazást az élet egyik legszebb városába, és szeretnél körbejárni a varázslatos kastélyokat és látnivalókat, akkor ne habozz! Foglald le most az utazásodat, és merülj el a Párizs lenyűgöző atmoszférájában! Légy részese ennek az élménynek, és élvezd ki az élet minden pillanatát a divat, a kultúra és a gasztronómia összművészeti világában. Az autóbuszos kirándulásunk során fedezd fel a legkülönlegesebb helyszíneket, és élvezd az új kalandokat, amelyek életedre emlékezetes nyomot hagynak majd. Ne habozz tovább, csatlakozz hozzánk, és fedezd fel LOIRE MENTI CSODÁK varázslatos világát az érzékeknek a legjobban kedvező módon!

Az ár tartalmazza:

Az ár nem tartalmazza:

Foglalj!

Részvételi díj:

Alap ár : 1726 euró /fő + Helyszínen fizetendő belépők !

Összesen :

2250 euró/fő MOST,

 
2459 euró/fő, HELYETT!
10 nap/ 9 éjszaka

Meg fog lepődni, milyen könnyű…

Minőség

Felelősséget vállalunk, szolgáltatásainkért..

Szolgáltatás

Mindig rendelkezésére állunk.

Megbízhatóság

Mindenre gondoltunk.

Keressen bennünket!

Az utazásszervező fenntartja azon jogát, hogy az utazási szerződés nem jelentős feltételeit az utazás megkezdése előtt egyoldalúan módosítsa. A módosításról az utazásszervező az utazót tájékoztatja. A programok sorrendje felcserélődhet.

    Keresés

        Hedonexpress