fbpx

Telt ház!

Minden hely betelt ❗ Köszönjük szépen a hatalmas érdeklődést, villámgyorsan beteltek a helyek, több jelentkezőt sajnos nem tudunk fogadni. Ne csüggedj, ha most lemaradtál, mert jövőre újra jelentkezünk.

KARÁCSONYI KÖRÚT

BÉCS – PRÁGA – KRAKKÓ

2022. november 28 – december 3

Ünnepi programjainkra az előjelentkezés megindult. Csodálatos templomok, varázslatos koncertek, ínyenc kóstolók járulnak hozzá ünnepi hangulatunkhoz! Ne feledje: a karácsonyi visszaszámlálás megkezdődött!
Facebook
Email

Tartson velünk 

PROGRAM:

krakko_cimkep_2

1. nap – 2022. november 28

 • A késő esti órákban autóbuszunkkal útnak indulunk Székelyudvarhelyről, hogy részt vegyünk egy csodás, látványosságokkal és élményekkel teli körutazáson.

2. nap – 2022. november 29

 • Kisebb nagyobb megállók beiktatásával megérkezünk az első fő célunkig Bécsig. Mivel itt törtjük az egész napot, így rengeteg szépséggel ismerkedhetünk meg:
 • Szent István székesegyház – Bécs jelképe.
 • Kartner-strasse – Bécs egyik legelőkelőbb bevásárló utcája.
 • Hofburg (császári palota)  a világ egyik legnagyobb palotakomplexuma. Itt akár a Sissi kiállításra is bemehetünk.
 • Spanyol lovasiskola – A bécsi Spanyol Lovasiskola egyedülálló a világon. Felejthetetlen élményt jelent a zenével összhangban mozgó lipicai lovak látványa.
 • Burggarten (császári palotakert) – Az 1818-ban léthozott park, a Burggarten a Világörökség része.
 • Bécsi Városháza – A Városháza és a Városháza előtti tér számos rendezvény színhelye, például báloké, filmfesztiváloké, és sportrendezvényeké.  
 • Bécsi Parlament – A Parlament épülete görög templomok együttesére emlékeztet.
 • Bécsi Operaház – A Bécsi Állami Operaház a világ legjelentősebb operaházai közé tartozik, világszínvonalú csúcsprodukciókkal és naponta változó programmal.
 • Sigmund Freud Múzeum – Azokban a helyiségekben,
  amelyekben a pszichoanalízis atyja csaknem fél
  évszázadot élt és rendelt, egészen 1938-ban Ausztriából
  történő kiűzetéséig, kéziratok és egyéb emléktárgyak,
  pompás műgyűjteménye láthatók.
 • Belvedere palota és kertje – A Belvedere palota egész
  Európát tekintve kiemelkedő barokk épületegyüttesnek
  számít. 
 • Hundertwasserhaus – Bár az osztrák főváros telis-tele
  van gyönyörű barokk palotákkal, az 1983-ban az
  építész-filozófus Friedensreich Hundertwasser által
  megálmodott lakóépület népszerűsége vetekszik ezekkel.  Az esti órákban ellátogatunk a híres Bécsi
  Karácsonyi vásárra, ami több téren zajlik egyszerre. 
 • Múzeum között karácsonyi falu áll a Maria-Theresien-
  Platzon. Itt az adventi időszakban kereken 70 stand kínál hagyományos kézműipari termékeket és eredeti ajándék-ötleteket. Az előkarácsonyi időszakban főleg az egyetemisták körében kedvelt találkozóhely a Bécsi Egyetem kampuszán található romantikus karácsonyi falu. A családok is kedvelik a Régi AKH karácsonyi
  faluját, gyermekvasútjával és nosztalgia-körhintájával. Ezen kívül két jégteke pálya is várja a látogatókat. Szállás elfoglalása.
b okok

3. nap – 2022. november 30

 • A reggelink után még jut egy kis időnk Bécsben gyönyörködni, de nemsokára ismét útnak indulunk Prága irányába.Prága – Európa egyik leghangulatosabb városa Prága, mely az évszázadok alatt különböző jelzőket kapott, arany Prága, száztornyú város. Európa egyik legtöbb építészeti stílust felvonultató városa, melyet a X. században alapítottak a Moldva partján. Történelméből fakadóan Prága látnivalók sokaságát vonultatja fel, építészeti, kulturális, vallási emlékek, és a mai modern kor remekei is megtalálhatók. Prága negyedei külön-külön lenyűgöző hangulatúak, egyedi történelme van, ezért egyenként is érdemes
  meglátogatni őket. 1992 óta Prága történelmi belvárosa a Világörökség része, a turisták egyik nagy kedvence nem véletlenül szerepel mindig a világ legszebb városainak top tízes listáján. A nap folyamán sétát teszünk Prága Óvárosában.

 • Óváros – A prágai Óváros (cseh nyelven Staré Město) Prága közepén helyezkedik el, a cseh főváros legrégebbi része. A városrész századokon át és ma is fennálló fontos szerepe a negyed építészetében is visszaköszön, a 13. századtól a 20. századig majd minden kor képviselteti magát. A teret gótikus, reneszánsz és barokk épületek veszik körül. Itt található a Óvárosi városháza a
  világhírű Orlojjal, itt áll Tycho Brahe nyughelye, a Týn-templom, a Szent Miklós-templom és a rokokó stílusú Goltz-Kinsky-palota, amelyben korábban gimnázium működött. Ide járt többek között Franz Kafka is. Az Óváros zegzugos, udvarokkal, átjárókkal tarkított utcarengetegében van a Betlehem-kápolna, ahol Husz János tanított és prédikált, valamint a szecessziós, Smetanáról elnevezett koncertteremnek helyt adó Vigadó (Obecni Dům). Szállás elfoglalása.

Untitled design(26)

4. nap – 2022. december 1

 • Reggelink elfogyasztása után a teljes napot Prága szépségeinek megismerésével töltjük, hisz az Óvároson kívül rengeteg látnivalóval kecsegtet még ez a színpompás város.
 • Károly híd – A hangulatos, Prága egyik fő látványosságának számító, 516 méter hosszú, és 10 méter széles hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk. A 16 pillérrel rendelkező híd helyén korábban egy fahíd állt. A híd két végén egy-egy torony áll: a 15. századi Mala Strana, és a 14. századi óvárosi hídtorony mindkettő kilátóként is működik.

 • Prágai vár – A vár bizonyos részeit még a 12. században építették és azóta többször átépítették, lerombolták, majd újraépítették. A várnak és a várnegyednek több különböző része van. Az épületek, a hatalmas várfalak már önmagukban egy különleges hangulatot idéznek, és szinte érzi az ember a középkori utcákon sétálva, hogy milyen lehetett itt az élet. A várnegyed Európa legnagyobb várkomplexuma.
 •  Szent Vitus-székesegyház – A prágai vár megtekintésének egyik legfontosabb állomása, és a város látképének egyik legjelentősebb műemléke. Az építkezés üteme miatt a gótikus stíluson át a reneszánsz mellett a barokk stílus jegyeit és őrzi a műemlék.
 • Arany utcácska – Az utcában lévő színes házacskákat a várvédők után a XVII. századtól a vár őrzői után az aranymívesek népesítették be, melyek napjainkban különleges hangulatot árasztanak. Napjainkban kiállítások látogathatók az utca történelméről. Több házacska eredeti, több száz éves berendezéseivel ad betekintést, hogy milyen volt a lakóinak élete az elmúlt századokban.
 • A késő délutáni órákban elmerülünk a karácsonyi forgatagban. A Prágai
  vásárokban kis fabódékat találhatnak, ahol cseh szuvenírek széles választékát
  kínálják, továbbá kézműves termékekeket, hagyományos karácsonyi díszeket és további ajándéktárgyakat, mint kerámiabögréket, fajátékokat, bábokat, cseh kristályt, stb… Ha megéhezett, vagy éppen szomjas, nem kell otthagynia a vásárt, hiszen sok bódéban árusítanak tipikus olyan cseh ételeket és italokat, mint a forralt bor (csehül svařák), mézlikőr (medovina) vagy grog. Szállás elfoglalása.
krakko

5. nap – 2022. december 2

 • Reggeli után ismét buszra szállunk és elindulunk a következő fő úticélunk fele, Krakkó irányába. Krakkó – Krakkó egykor Lengyelország fővárosa volt, amelyet számos templom és kolostor igazol, továbbá középületek, paloták és városi házak maradványai, sok híres építész és képzett kézműves által tervezett és épített középület. Krakkó Közép-Európa egyik legnagyobb közigazgatási és kereskedelmi
  központja volt, ahol a művészet és a kézművesség virágzott, és ahol a keleti és a nyugati kultúra keveredett. A történelmi központ csodálatosan illusztrálja a középkori városok folyamatos, mai napig tartó fejlődését. Körbe járjuk és megismerjük a város főbb nevezetességet.
 • A királyi palota – A Wawel Krakkó történelmi központja és a lengyel királyok egykori
  székhelye. Bizonyságot tesz a középkori Európa dinamikus politikai kötelékeiről. A 19. században erődként szolgált, a második világháborúban pedig a náci kormányzó székhelyeként. Jelenleg múzeumként működik.
 • Waweli székesegyház – A Szent Szaniszló és Szent Vencel székesegyház a Wawel-dombon található, amely hagyományosan a lengyel királyi koronázótemplom és

  nyughely volt. Ezért nagy nemzeti és történelmi jelentősége van. Az uralkodók mellett számos kiemelkedő személyiséget, köztük Adam Mickiewicz írót és Lech Kaczynski lengyel elnököt temették itt el. Az impozáns katedrális komoly, műértékkel is bíró kincset rejt, mint például a tizennyolc kápolna és az 1520-ból származó, óriási, Zygmunt névre hallgató harang nem mellesleg, ez az egyik legnagyobb harang a Világon.

 • Az óváros – Az ebben a történelmi részben fellelhető nevezetességek bemutatása több doktori dolgozatnak is témát biztosíthatna. Ha csak a legismertebbek közül veszünk néhányat, akkor is ott a barbakán, a város őrtornya, és az egykori krakkói erődítmény néhány megmaradt része. Ma különféle rendezvényekre és kiállításokra használják. Lengyelország egyik legfontosabb gótikus tornya a Flórián-kapu, amely az egykori középkori erődítményet egy, mai napig fennmaradt részéhez kapcoslódik. Az ország legrégebbi épületei közé tartozik a Szent András-
  templom, Krakkó központjában, a Grodzka utcában.

 • Jagelló Egyetem – Krakkó európai jelentőségű kulturális központjának fontosságát erősítette azáltal, hogy az egyik legrégebbi egyetemnek ad otthont. A Jagelló Egyetemet 1364-ben alapították, és sokáig Krakkói Akadémiaként hivatkoztak rá.
  Természetesen a főbb látnivalók mellett kicsit betekintést nyerünk a Krakkóban élő emberek mindennapjaiba és a város apróbb szépségeivel is találkozhatunk. Az este közeledtével meglátogatjuk az itteni karácsonyi vásárt. A Rynek, vagyis a főtér ad otthont az igazi nagy karácsonyi vásárnak a történelmi épületei közt. Itt állítják fel a hatalmas mindenki karácsonyfáját, ide települnek ki a kis fabódékba az árusok, illetve a gyerekeket szórakoztató mutatványosok. A főtéren zajló vásárban karácsonyi díszeket, kézműves termékeket, ajándéktárgyakat,
  édességeket vásárolhatunk, ha megéheztünk megkóstolhatjuk a sült kolbászt vagy a pierogit, és egy kis forralt bortól vagy meggyes vodkától fel is melegedhetünk. Szállás elfoglalása.

__dvent_krakk__3

6. nap – 2022.december 3

 • A reggeli után még eltöltünk egy kis időt Krakkóban, majd elindulunk haza.

Felszállási lehetőségek:

 • Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Korond, Szováta, Marosvásárhely, Torda 

KARACSONYI KÖRÚT

 • Van még idő – van még lehetőség! De pár nap múlva már advent első vasárnapjára ébredünk!
 • Ugye Ön sem szeretne az utolsó pillanatig várni! Szabad helyeinket ajánljuk figyelmébe, hogy az adventi készülődés élményekkel teljen: BÉCS – PRÁGA – KRAKKÓ vásárai megnyílnak Ön előtt!

 

Legszebb karácsonyi vásárok Európában!

Válogass a legjobb ajánlatok közül, ne maradj le.

Kihagyhatatlan!

BIHARI MÁRTA

A HEDON 22 év tapasztalattal állítja össze utazási ajánlatait. Válogasson külföldi utazások, all inclusive nyaralások, belföldi ajánlatok, wellness hétvége ajánlatok széles választékából.

Az ár tartalmazza:

Idegenvezetőnk!

 • Magyar idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Foglaljon!

Részvételi díj:
399 Eur/fő MOST

480  euró/fő, helyett.

Előfoglalási kedvezmény, Október 23-ig!

 

Meg fog lepődni, milyen könnyű…

Minőség

Felelősséget vállalunk, szolgáltatásainkért..

Szolgáltatás

Mindig rendelkezésére állunk.

Megbízhatóság

Mindenre gondoltunk.

Keressen bennünket!

Az utazásszervező fenntartja azon jogát, hogy az utazási szerződés nem jelentős feltételeit az utazás megkezdése előtt egyoldalúan módosítsa. A módosításról az utazásszervező az utazót tájékoztatja. A programok sorrendje felcserélődhet.

    Keresés

        Hedonexpress