fbpx
Teltház miatt lezártuk a Isztambul, Törökország-ra a jelentkezéseket. Köszönöm mindenkinek, a hatalmas érdeklődést, villámgyorsan beteltek a helyek, több jelentkezőt sajnos nem tudunk fogadni..
Minden hely betelt . Ne csüggedj, ha most lemaradtál, mert hamarosan újra jelentkezünk.

A Csodálatos ISZTAMBUL

2023.04.11–16

Isztambul, Törökország!
Facebook
Email

Isztambul, régi nevén Bizánc illetve Konstantinápoly, Törökország egyik legizgalmasabb és egyben legnépesebb városa. A közel 14 milliós lakosú nagyváros két kontinensen fekszik, melyeket a Boszporusz tengerszoros választ el egymástól, és mindössze három függőhíd (és egy vasúti alagút) köt össze. Az Európát és Ázsiát, illetve a Márvány és Fekete-tengert összekötő szoros mindig is fontos kereskedelmi és stratégiai helyszín volt, hiszen innen egészen az Égei-illetve a Földközi-tengerig egyenes út vezet. 

PROGRAM:

1. Székelyudvarhely – Isztambul

 • Indulás Székelyudvarhelyről 11.04.2023 kedden, a délutáni órákban. Kisseb nagyobb pihenőkkel érkezés Isztambulba 12.04.2023.

2. nap: Isztambul

 • Elfoglaljuk a szálláshelyünket a belvárosban
  (egy gyönyörű 4* szállodában ). A mai
  programunk az utazás fáradalmainak
  kipihenése, felfedezzük a környéket és
  svédasztalos vacsora a szállodában.
web3

3. nap: Isztambul

 • Reggelit követően belevetjük magunkat az isztambuli mindennapok forgatagába. Először ellátogatunk az egykori Konstantinápoly központjába, a Hippodrom térre, majd folytatjuk utunkat a Kék Mecsethez és a Justinianus császár által építtetett Hagia Sophia-hoz, mely kezdetben templomi funkciókat töltött be, majd mecsetként szolgált, 1934-\ ben múzeum lét most már mecsetként üzemel. Ezután egy rövid sétával elérkezünk az oszmán szultánok fenséges rezidenciájához, a Topkapi Palotához, mely négy gyönyörű udvarral büszkélkedhet, valamint számos kincs és műtárgy maradt fent itt a hajdani uralkodók után. (A Hárem rész megnézése Fakultatív program ).
 • Ebédidő egyénileg.
 • Végezetül megismerkedünk a helyi  Grand Bazarral, ahol a keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít az isztambuli Nagy, vagy más néven Fedett Bazár, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű intézménye. Már maga az épület is varázslatos; a hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárut és
  ruhaneműt, kerámiákat, és fűszereket kínálnak, és persze a török vendégszeretet legjaval. . A Nagy Bazárban mintegy 250-400 ezer látogató fordul meg naponta. A városnézés befejezése után, a mai napunkat egy csodalatos vacsorával fejezzük be amely egy hangulatos hajon lesz a Boszporuszon, itallal és zené műsorral
  egybekötve.

4. nap: Isztambul

 • Kiheverjük az előző nap fáradalmait. A mai nap Hajókázás a gyönyörű Boszporuszon. Hajózás után autóbusszal Boszporusz hídon megyünk át Ázsiába, ahol felmegyünk a  Camlica dombra  vagy másnevén a  Szerelem dombjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a márvány tengerre, Európára és a Boszporuszra. Megtekintjük Törökország legnagyobb mecsetet is a Camlica mecsetet amely közel 63.000 fő befogadására
  képes. A mai nap további részében utunk Isztambul új város részébe vezet, a Taksim térre,  Isztambul első sétáló utcáját keressük fel, a Istiklal utcát, majd lehetősség nyílik  piros nosztalgia villamossal utazni is. Mindenki imádja fotózni, és éppen úgy nem maradhat ki egyetlen isztambuli filmből sem, mint a hajó és az AyaSofya +50 euro / fő. Vacsora a szállodában.

5. nap: Isztambul – Székelyudvarhely

 • Reggeli után elhagyjuk szállodánkat. Mai napunkat Isztambul nevezetes történelmi emlékhelyével kezdjük,a híres: Yedikule, azaz a Héttoronnyal.  Itt raboskodtak a XVI-XVII. században Török Bálint, Bornemissza Gergely, Majláth István, Béldi Pál és Szilágyi Mihály, Hunyadi Mátyás nagybátyja, és  Wathay Lőrinc, Csesznek várának kapitánya is. A magyar vitézeket korhű viseletben látjuk a gravírozott fekete emléktáblán. Ezt követően az Eyüp negyedbe látogatunk, Pierre Loti domb a 110 éves kávézóhoz, melynek teraszáról csodálatos kilátás nyílik az Aranyszarv-öbölre. Ebed előtt meg felkeressük a -Miniatürk – őt, ahol megtekintjük Törökországban található híres nevezetességek kicsinyített másait. Galata hídon ebéddel búcsúzunk a csodalatos Isztambultól. ( 35 euro / fő ) Kisebb nagyobb pihenőkkel utazás
  Székelyudvarhelyre..Érkezes Székelyudvarhelyre 16.04.2022 a délelőtti órákba.

A Csodálatos ISZTAMBUL

 • Isztambul építészeti szempontból is magán viseli történelmének és etnikumainak sokszínűségét. Városnézésünk során rengeteg mecsettel, templommal, zsinagógával, palotával és várral találkozhatunk, de a város bővelkedik ókori görög, római, bizánci és oszmán épületekben, hogy csak néhányat említsünk, Hagia Sophia templom, a Kék Mecset vagy a Dolmabahce Palota.  Persze ne felejtkezzünk el a magyar vonatkozású emlékhelyekről sem, mint az Isztambul mellett található Héttorony, amely évszázadokon keresztül börtönként működött és ahol a magyar történelem ismert alakjai, Török Bálint, Majlád István és Bornemissza Gergely raboskodott. Isztambulban garantáltan nem unatkozik a látogató, a város sokszínűsége, vibráló atmoszférája mindenkit elvarázsol.

 • Isztambul a kelet és a nyugat találkozóhelye. A görögök, a rómaiak és velenceiek felváltva uralkodtak az oszmánok térhódításáig, melynek emlékeit városszerte láthatjuk.

Kihagyhatatlan!

BIHARI MÁRTA

A HEDON 23 év tapasztalattal állítja össze utazási ajánlatait. Válogasson külföldi utazások, all inclusive nyaralások, belföldi ajánlatok, wellness hétvége ajánlatok széles választékából.

Foglaljon!

Részvételi díj:
399 Eur/fő MOST

419  euró/fő, helyett.

Előfoglalási kedvezmény, Január 30-ig!

 

Keressen bennünket!

Az ár tartalmazza:

Idegenvezetőnk!

 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető.

Meg fog lepődni, milyen könnyű…

Minőség

Felelősséget vállalunk, szolgáltatásainkért..

Szolgáltatás

Mindig rendelkezésére állunk.

Megbízhatóság

Mindenre gondoltunk.

Az ár nem tartalmazza:

Szűkséges dokumentumok az utazásra: Érvényes útlevél. Várható hőmérséklet :
Tavaszias időjárás / Nappali hőmérséklet 15 – 20 °C

100 Euró / egyágyas felár

Az ár minimum 40 fő esetében érvényes. Kevesebb mint 40 személy eseten az ár emelkedik 20 euró val.

Az utazásszervező fenntartja azon jogát, hogy az utazási szerződés nem jelentős feltételeit az utazás megkezdése előtt egyoldalúan módosítsa. A módosításról az utazásszervező az utazót tájékoztatja. A programok sorrendje felcserélődhet.

    Keresés

        Hedonexpress