fbpx

A Csodálatos ISZTAMBUL

2023.02.21–26

Isztambul, Törökország!
Facebook
Email

Isztambul, régi nevén Bizánc illetve Konstantinápoly, Törökország egyik legizgalmasabb és egyben legnépesebb városa. A közel 14 milliós lakosú nagyváros két kontinensen fekszik, melyeket a Boszporusz tengerszoros választ el egymástól, és mindössze három függőhíd (és egy vasúti alagút) köt össze. Az Európát és Ázsiát, illetve a Márvány és Fekete-tengert összekötő szoros mindig is fontos kereskedelmi és stratégiai helyszín volt, hiszen innen egészen az Égei-illetve a Földközi-tengerig egyenes út vezet. 

PROGRAM:

1. Székelyudvarhely – Isztambul

 • Indulás Székelyudvarhelyről 21.02.2023 – kedden, a délutáni órákban.  Kisseb nagyobb pihenőkkel
  érkezés Isztambulba 22.02.2023 an.

2. nap: Isztambul

 • Elfoglaljuk a szálláshelyünket a belvárosban (egy gyönyörű 4* szállodában ). A mai programunk az utazás fáradalmainak kipihenése, felfedezzük a környéket és svédasztalos vacsora a szállodában.
web3

3. nap: Isztambul

 • Reggelit követően belevetjük magunkat az isztambuli mindennapok forgatagába. Először ellátogatunk az egykori Konstantinápoly központjába, a Hippodrom térre, majd folytatjuk utunkat a Kék Mecsethez és a Justinianus császár által építtetett Hagia Sophia-hoz, mely kezdetben templomi funkciókat töltött be, majd mecsetként szolgált, 1934-\ ben múzeum lét most már mecsetként üzemel. Ezután egy rövid sétával elérkezünk az oszmán szultánok fenséges rezidenciájához, a Topkapi Palotához, mely négy gyönyörű udvarral büszkélkedhet, valamint számos kincs és műtárgy maradt fent itt a hajdani uralkodók után. (A Hárem rész megnézése Fakultatív program ).
 • Ebédidő egyénileg.
 • Végezetül megismerkedünk a helyi  Grand Bazarral, ahol a keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít az isztambuli Nagy, vagy más néven Fedett Bazár, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű intézménye. Már maga az épület is varázslatos; a hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárut és
  ruhaneműt, kerámiákat, és fűszereket kínálnak, és persze a török vendégszeretet legjaval. . A Nagy Bazárban mintegy 250-400 ezer látogató fordul meg naponta. A városnézés befejezése után, a mai napunkat egy csodalatos vacsorával fejezzük be amely egy hangulatos hajon lesz a Boszporuszon, itallal és zené műsorral
  egybekötve.

4. nap: Isztambul

 • Kiheverjük az előző nap fáradalmait. A mai nap Hajókázás a gyönyörű Boszporuszon. Hajózás után autóbusszal Boszporusz hídon megyünk át Ázsiába, ahol felmegyünk a  Camlica dombra  vagy másnevén a  Szerelem dombjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a márvány tengerre, Európára és a Boszporuszra. Megtekintjük Törökország legnagyobb mecsetet is a Camlica mecsetet amely közel 63.000 fő befogadására
  képes. A mai nap további részében utunk Isztambul új város részébe vezet, a Taksim térre,  Isztambul első sétáló utcáját keressük fel, a Istiklal utcát, majd lehetősség nyílik  piros nosztalgia villamossal utazni is. Mindenki imádja fotózni, és éppen úgy nem maradhat ki egyetlen isztambuli filmből sem, mint a hajó és az AyaSofya +50 euro / fő. Vacsora a szállodában.

5. nap: Isztambul – Székelyudvarhely

 • Reggeli után elhagyjuk szállodánkat. Mai napunkat Isztambul nevezetes történelmi emlékhelyével kezdjük,a híres: Yedikule, azaz a Héttoronnyal.  Itt raboskodtak a XVI-XVII. században Török Bálint, Bornemissza Gergely, Majláth István, Béldi Pál és Szilágyi Mihály, Hunyadi Mátyás nagybátyja, és  Wathay Lőrinc, Csesznek várának kapitánya is. A magyar vitézeket korhű viseletben látjuk a gravírozott fekete emléktáblán. Ezt követően az Eyüp negyedbe látogatunk, Pierre Loti domb a 110 éves kávézóhoz, melynek teraszáról csodálatos kilátás nyílik az Aranyszarv-öbölre. Ebed előtt meg felkeressük a -Miniatürk – őt, ahol megtekintjük Törökországban található híres nevezetességek kicsinyített másait. Galata hídon ebéddel búcsúzunk a csodalatos Isztambultól. ( 35 euro / fő ) Kisebb nagyobb pihenőkkel utazás Székelyudvarhelyre..Érkezes Székelyudvarhelyre – 26.02.2022 a délelőtti órákba.

A Csodálatos ISZTAMBUL

 • Isztambul építészeti szempontból is magán viseli történelmének és etnikumainak sokszínűségét. Városnézésünk során rengeteg mecsettel, templommal, zsinagógával, palotával és várral találkozhatunk, de a város bővelkedik ókori görög, római, bizánci és oszmán épületekben, hogy csak néhányat említsünk, Hagia Sophia templom, a Kék Mecset vagy a Dolmabahce Palota.  Persze ne felejtkezzünk el a magyar vonatkozású emlékhelyekről sem, mint az Isztambul mellett található Héttorony, amely évszázadokon keresztül börtönként működött és ahol a magyar történelem ismert alakjai, Török Bálint, Majlád István és Bornemissza Gergely raboskodott. Isztambulban garantáltan nem unatkozik a látogató, a város sokszínűsége, vibráló atmoszférája mindenkit elvarázsol.

 • Isztambul a kelet és a nyugat találkozóhelye. A görögök, a rómaiak és velenceiek felváltva uralkodtak az oszmánok térhódításáig, melynek emlékeit városszerte láthatjuk.

Kihagyhatatlan!

BIHARI MÁRTA

A HEDON 23 év tapasztalattal állítja össze utazási ajánlatait. Válogasson külföldi utazások, all inclusive nyaralások, belföldi ajánlatok, wellness hétvége ajánlatok széles választékából.

Foglaljon!

Részvételi díj:
395 Eur/fő MOST

445  euró/fő, helyett.

Előfoglalási kedvezmény, December 30-ig!

 

Keressen bennünket!

Az ár tartalmazza:

Idegenvezetőnk!

 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető.

Meg fog lepődni, milyen könnyű…

Minőség

Felelősséget vállalunk, szolgáltatásainkért..

Szolgáltatás

Mindig rendelkezésére állunk.

Megbízhatóság

Mindenre gondoltunk.

Az ár nem tartalmazza:

Szűkséges dokumentumok az utazásra: Érvényes útlevél. Várható hőmérséklet :
Tavaszias időjárás / Nappali hőmérséklet 15 – 20 °C

100 Euró / egyágyas felár

Az utazásszervező fenntartja azon jogát, hogy az utazási szerződés nem jelentős feltételeit az utazás megkezdése előtt egyoldalúan módosítsa. A módosításról az utazásszervező az utazót tájékoztatja. A programok sorrendje felcserélődhet.

    Keresés

        Hedonexpress