fbpx

Telt ház!

Minden hely betelt ❗ Köszönjük szépen a hatalmas érdeklődést, villámgyorsan beteltek a helyek, több jelentkezőt sajnos nem tudunk fogadni. Ne csüggedj, ha most lemaradtál, mert jövőre újra jelentkezünk.

Barcelona, a csodák városa

2023 Május. 10-13

Barcelona, Spanyolország!
Facebook
Email

Katalónia mind az 5 érzékszervünkre hatással van! 🙂 Barcelonába, az avantgárd városba, ideális választás mindazoknak akik egyszerre vágynak meghökkentő építkezésre, csodákra, a középkori, gótikus városmag páratlanul gazdag építészeti örökségére, Gaudí organikus-mesebeli épületeire,  a hangulatos éttermekből kiszűrődő spanyol zenére, a mindig kellemes éghajlatra

PROGRAM:

1. nap: Kolozsvár Barcelona 

 • Menetrend szerinti járatunk kora reggel indul  a Kolozsvári repülőtérről –  a Barcelonai El Prat repülőtérre. Transzfer a szállásunkra mely egy 2* központi fekvésű szálloda, közel Barcelona főbb látványóságaihoz. Hotel Amray Sant Pau **
 • Gyalogos városnézésre indulunk Barcelona történelmi óvárosában: a híres ,,sakktábla" városnegyedek nagyszabású bérpalotái között, Catalunya tér – a város szíve, majd séta a híres, mindig nyüzsgő Las Ramblas-on egészen a Boquería Market-ig, ami a város legnagyobb és leglátványosabb piaca. Tengeri
  élőlények (halak, rákok, kagylók, csigák), zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, hentesáruk minden mennyiségben, elképesztő változatosságban kínálják magukat az ízlésesen elrendezett pultokon. Itt közösen kóstolunk a helyi, friss termékekből.
 • Ezt követően felkeressük a: Barrio Gótico-t, (gótikus negyed). Barcelona katedrálisát, Szent Eulália székesegyház, Parc de la Ciutadella ba sétálunk.
 • Este szabadprogram vagy ( Fakultatív program) közös vacsorára indulunk a 75 méter magasan lévő Torre de Alta Mar étterembe, ahonnan lenyűgöző, 360 fokos panoráma tárul elénk a városra és a tengerre.

2. nap: Barcelona

 • Gaudi és Guell báró közös vállalkozása, az extravagáns Güell Park megtekintése. Séta és fényképezés a város fölé magasodó és meseszerű park díszlépcsőin, sétányain és kilátópontjai között, majd megcsodáljuk a Sagrada Familiát ( előzetes foglalás alapján, szigorú időpont egyeztetés szerint,) Antonio Gaudí máig befejezetlen, nagyszabású templomát, amin 40 évet dolgozott, és ami egyben Barcelona jelképe is.
 • A tervek szerint Gaudi halálának 100. évfordulójára, 2026-ra készül el, amikor is a világ legnagyobb római katolikus bazilikája lesz 170 m magas tornyával.
 • Délután megcsodáljuk Antonio Gaudí több különleges építményét kívülről: a Casa Milát-t, valamint a híres építész másik extrém palotáját: a Casa Batllót,( belülről is meg lehet nézni , Fakultatív), mely a világörökség részét képező épület, és melyet a Csontok háza néven is ismernek. A 20. század elején épített, szecessziós stílusú épületben
  nincs sehol egy egyenes vonal, és szegély sem. A közelben található meg Gaudi 3 nem annyira híres de viszont gyönyörű épülete a Casa Amatller ( belülről is meg lehet nézni, Barcelonát nem véletlenül nevezik a világ legizgalmasabb metropoliszának, hiszen a művész gondoskodott arról, hogy az avantgard valóban lenyűgöző helyszínekkel vonzza magához a turistákat.  Ezt követően szabadprogram vagy pedig közösen felkeresünk egy helyi “ cocidot ” ahol beletekintést nyerünk a helyi szokásokba és megkóstolhatjuk újból a spanyol gasztronómiai különlegességeket.

3. nap: Barcelona – Montserrata 

 • Reggeli után vonattal indulunk Montserrat-hegyre és az itt található, sziklákra épült Santa María de Montserrat nevű bencés kolostorhoz és zarándokhelyhez. Gyönyörű kilátás és lélegzetelállító panoráma várja az idelátogatókat.
 • Montserrat bencés kolostora számos műkincset rejt magában, szépsége és története zarándokhellyé avanzsálta az egész helyet, illetve ez a második legnagyobb búcsújáróhely Spanyolországban. Itt őrzik a Fekete Madonna szobrot ( La Moreneta ). A szobrot misztikum veszi körül, számos legenda maradt fenn a régmúltból, melyeket idegenvezetőnk ismertet. Ezután egy kevés szabadidő keretén belül utasainknak lehetőségük van a helyi árusoktól sajt valamint csemege különlegességeket vásárolni. Visszautazás Barcelonába ahol egy 1,30 órás látogatásra lesz lehetősség (Fakultativ program) a  világ egyik legnagyobb múltú, és jelenleg az egyik legjobb focicsapatának stadionjába. A 99 ezer néző befogadására alkalmas Camp Nou stadion ba amely Európa legnagyobb arénájának számít. A stadiontúra alkalmával az érdeklődők meglátogatják a múzeumot, a vendégcsapat öltözőjét, a futballpályát, a TV-szobába, és egyéb helyiségekbe is ellátogathatnak, és a megtekintjük a végén a Bajnokok Ligája
  serlegét is…
 • Utolsó esténket egy tipikus spanyol programmal zárjuk, mely Fakultatív Spanyol flamenco show-n veszünk részt, hangulatos zenével, tánccal és ahol megkóstolhatjuk  a híres Paella t is.

4. nap: Barcelona – Kolozsvár 

 • Reggelink után a repülő menetrendnek köszönhetően még alkalmunk nyílik körbe
  járni egy kicsit Barcelónát, így ellátogatunk a Picasso Múzeumba. A múzeum ötlete Jaume Sabartést dicséri, aki Picasso barátja és titkára volt, és rengeteg képet kapott a mestertől. Érdekesség, hogy eredetileg Málagában akarta
  megalapítani a múzeumot, de Picasso úgy kívánta, hogy ha lesz múzeuma, akkor az Barcelonában legyen. Éppen ezért a múzeum nagy hangsúlyt fektet arra, hogy bemutassa Barcelona és Picasso kapcsolatát.

 • Ezt követően megismerhetjük a Barcelónai Kortárs Művészeti Múzeumot, ahol Picasso művei mellett más méltán híres művészek munkásságával is találkozhatunk. A múzeumok után visszatérünk a szállodánkhoz, ahonnan transzfer segítségével kiutazunk a Barcelonai, El Prat repülőtérre.
 • Késő este élményekkel tele indulunk haza a menetrend szerinti járatunkkal Kolozsvárra. Transzfer a repülőtérről – Székelyudvarhelyre.

A csodák városa.

 • Kihagyhatatlan ajánlatunk egy 4 nap / 3 éjszakás városlátogatás Barcelonába, az avantgárd városba, ideális választás mindazoknak akik egyszerre vágynak meghökkentő építkezésre, csodákra, a középkori, gótikus városmag páratlanul gazdag építészeti örökségére, Gaudí organikus-mesebeli épületeire,  a hangulatos éttermekből kiszűrődő spanyol zenére, a mindig kellemes éghajlatra és az isteni spanyol konyhára, ez mind arra inspirál, hogy belevessük magunkat Barcelona forgatagába – tarts te is velünk.

 • Katalónia mind az 5 érzékszervünkre hatással van! 🙂

Kihagyhatatlan!

BIHARI MÁRTA

A HEDON 23 év tapasztalattal állítja össze utazási ajánlatait. Válogasson külföldi utazások, all inclusive nyaralások, belföldi ajánlatok, wellness hétvége ajánlatok széles választékából.

Foglaljon!

Részvételi díj:
535 Eur/fő MOST

575  euró/fő, helyett.

Előfoglalási kedvezmény, December 29-ig!

 

Keressen bennünket!

Az ár tartalmazza:

Idegenvezetőnk!

 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető.

Meg fog lepődni, milyen könnyű…

Minőség

Felelősséget vállalunk, szolgáltatásainkért..

Szolgáltatás

Mindig rendelkezésére állunk.

Megbízhatóság

Mindenre gondoltunk.

Az ár nem tartalmazza:

Szűkséges dokumentumok az utazásra: Érvényes személyigazolvány vagy útlevél. Várható hőmérséklet :
Tavaszias időjárás / Nappali hőmérséklet 15 – 20 °C

Az utazásszervező fenntartja azon jogát, hogy az utazási szerződés nem jelentős feltételeit az utazás megkezdése előtt egyoldalúan módosítsa. A módosításról az utazásszervező az utazót tájékoztatja. A programok sorrendje felcserélődhet.

    Keresés

        Hedonexpress